torstai 1. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Tänä vuonna tapahtui paljon kaikkea ja oli huikea vuosi kyllä. Laitan tähän hieman kuukausittain mitä tapahtui ja päästiinkö tavoitteisiin!

Ankka viimetalvena.



Tammikuu
Tammikuussa Ankka vietti hyppylomaa vähän pakosta kun joulun aikoihin tarhassa riehuessaan reväytti reisilihaksen. Kuitenkin kävin valmennuksissa Coran kanssa. (Cosmoksen emä nyt myyty) Ei käyty missään kisoissa vaan ahkeraa treeniä siis!

Cora kenttäkisoissa.

Helmikuu
Helmikuussa Ankkakin pääsi jo treeneihin ja aktiivisesti treenailtiinkin.Kuitenkaan ei oikeen mitään materiaalia ole. Mitenniin kuvaaja ei jaksanut jäätyä tähän aikaan vuodesta maneesissa... Muistaakseni kuitenkin treenit sujui ihan hyvin.

Barbi kotona.

Maaliskuu
Maaliskuussa oli Ankan kanssa Salla Alarautalahden kaksipäiväiset tehotreenit. Ja kuun viimeisenä viikonloppuna alkoi vihdoin meidän kisakausi Niinisalon aluekisoista joissa hyppäsin vaan Ankalla. Mentiin 90cm 0/0vp 2.sija ja 100cm 0/0vp 1.sija!

Hiukan ylpeenä!

Huhtikuu
Huhtikuussa alkoi sitten jo enemmän kisakausi lähestyä ja treeneissä valmistauduttiin niihin. Hypättiin ihan meidän lähellä oman seuran aluekisat. Ankka 100cm 8vp ja 110cm 0vp 3.sija Cora 100cm 0/4vp ja 110cm hyl. koska ratsastin väärän radan.

https://www.youtube.com/watch?v=QwKJEPfjvUA Ankka hyppäsi kotona 140cm yksittäisenä.

Toukokuu
Toukokuussa olikin jännät paikat kun suunnattiin Turkuun isompiin kisoihin. Hypättiin siellä 110cm 4vp ja 115cm 0/0vp eka ei sijoittunut (molempien eka kansallinen luokka myös!) https://www.youtube.com/watch?v=x8M3t4mjL7c&feature=youtu.be Turku 115cm video
Hyvin menneiden Turun kisojen jälkeen päätettiin lähteä seuraavan viikonloppuna Ypäjälle myös. Siellä mentiin 105cm 2.sija ja 115cm hylky oli tullut yksi ihan omasta mokasta johtuva turha kielto ja unohdin viimisen esteen jälleen :D Barbi muutti myös uuteen kotiin Saloon.

Ypäjällä.


Kesäkuu
Mulla oli ratsastettavan suomenhevostamma Anni. Käytiin aika paljon kisoissa. Ensin oman seuran koulukisat ei mennyt hyvin hevonen ei liikkunut eteen yhtään joten alue HeB 57,3% ja heti seuraavana päivänä Luvialla aluekisoissa 100cm 1.sija ja 110cm 4.sija! Sitten käytiin harkkakisoissa hyppäämässä eka 120cm perusrata puhtaasti ja uusinnasta hylky kun unohdin koko uusinnan. Sitten vuorossa oli taas koulukisat joissa menin saman alue HeB luokan ja tällä kertaa hevonen oli muuten hyvä mutta suu todella levoton josta rokotettiin todella paljon ja tuli prosentteja 57,6%.


Heinäkuu
Heinäkuun eka viikonloppu heti tehtiin eka virallinen 120cm yhdellä kiellolla joka oli oma moka ja samoissa kisoissa 110cm arvostelulla AM5 0/4vp. Heti tän perään lähdettiin Metsämäkeen kisoihin joissa 110cm 7.sija ja eka 120cm kansallinen 4vp. Huippuhyvä fiilis kuitenkin jäi kun lähdettiin loppukuusta Huittisiin joukkue aluemestaruuksiin joissa mentiin 100cm ja heti perusradalla ihan turha kielto ja 110cm luokassa lensin alas 3. esteellä...

120cm ja fiilis huippu!

Elokuu
Ankan kanssa käytiin kuun alussa vielä tekemässä Niinisalossa matalemmat 100cm 0/0vp 1.sija ja 110cm 0/18vp uusinnassa yhden esteen alastulossa hevonen kompastui polvilleen ja siitä olisi ollut lyhyt kaareva linja seuraavalle esteelle jolloin koin paremmaksi rauhassa laukata kenttä kokonaan ympäri ja jatkaa vasta sitten jolloin aikavirheitä kertyi ja reilusti. Coran kanssa hyppäsin pitkästä aikaa ollenkaan ja mentiin 100cm 4vp ja 110cm 0/8vp. Loppukuusta käytiin Ankan kanssa vielä Tampereella josta 110cm 0vp 4.sija ja 120cm 4vp jälkimmäinen rata oli kuitenkin ehdottomasti kauden paras kaikki sujui nappiin eikä liikaa tekemistä muttei kuitenkaan matkustamista viiminen perusradan este vaan tuli kevyestä kosketuksesta alas.

Ankka Tampereella.

Syyskuu
Syyskuun alussa uusi reissu Tampereelle mistä 110cm 0/0vp 6.sija ja 120cm 4vp. Tämän jälkeen suunnattiin Turkuun Lounais-suomen henkilökohtaisiin aluemestaruuksiin mentiin 105cm normaali luokka josta 0vp 3.sija ja Junioreiden aluemestaruusluokka 110/115cm 0/1vp ja Junioreiden henkilökohtaista aluemestaruus hopeeta!


Lokakuu
Siitä se lievä alamäki lähtikin ensin tehtiin huippuhyvät treenit valmentajan kanssa ja sitten mentiin hyppäämään maneesiin ekaa kertaa ja hevosella aivan liikaa "turhaa" energiaa. 110cm 4vp ja 120cm hyl. Tästä viisastuneena suunnattiin vielä Huittisiin maneesiin matalempiin luokkiin josta 100cm AM5 arvostelulla 0/0vp 3.sija ja 110/100cm 0/8vp (kielto ja yliaikaa). 

Treeneissä

Marraskuu
Vähän huonommista kisoista riippumatta halusin lähteä hyppäämään Tampereelle vielä junioreiden hallimestaruuksiin mentiin siis 110/100cm 8vp ja 125cm hyl. Kauden huonoimmat kisat varmaan mutta noo ensivuonna viisaammin ehkäpä. Tämän jälkeen hypättiin yksi valmennus ja sitten hevonen rupesi viettämään lomaa.


Joulukuu
Ankka viettikin vähän pidemmän loman koska aikaa ei oikein ollut ja muutenkin kelit olivat älyttömän huonot. Loppukuusta kuitenkin alettiin taas käymään valmennuksissa ja myös ekaa kertaa ammattilainen hyppäsi ankalla!


No päästiinkö me tavoitteisiin? Ehdottomasti. Tavoitteena oli ehkä joskus loppukaudesta joku 120cm luokka ja vakiinnuttaa 110cm taso. Tämä taso tuntuikin koko kauden oikeestaan helpolta ja 120cm startteja tehtiin useita hyvin tuloksin paitsi loppuvuodesta hallissa. Ensivuodeksi toki mulla tavotteita on mutta oikeestaan mä tarviin vielä hirveesti rutiinia ja hevonen 120cm luokkiin ennenkuin isompia voi ajatellakkaan. Tottakai mä toivon että me voidaan hypätä enskaudella isompia mutta kuitenki tiedostan että ennen sitä on tehtävä ihan hirveesti töita ja asioiden muututtava. Ja ennenkaikkea toivon, että molemmat pysyy terveenä! Näihin tunnelmiin ja fiiliksiin heihei vuosi 2014!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti